Polityka prywatności


§ 1 – Informacja o gromadzeniu danych osobowych

(1) Poniżej informujemy o gromadzeniu danych osobowych podczas korzystania z naszej strony internetowej. Dane osobowe to wszystkie dane, które mogą być związane z Państwem osobiście, np. nazwisko, adres, adresy e-mail, zachowanie użytkownika. 

(2) Osobami odpowiedzialnymi zgodnie z art. 4 ust. 7 ogólnego rozporządzenia UE o ochronie danych (RODO) są Paweł Andruszkiewicz: upoważnieni przedstawiciele zarządu ASSMANN Distribution Sp. z o.o., biura Wrocław, ul.  Szczecińska 19, 54-517 Wrocław – Polska, office@assmann.pl

(3) Jeśli kontaktują się Państwo z nami za pomocą poczty elektronicznej lub formularza kontaktowego, podane przez Państwa dane (Państwa adres e-mail, ewentualnie Państwa nazwisko) zostaną przez nas zapisane w celu odpowiedzi na Państwa pytania. Udzielenie dalszych informacji jest dobrowolne i jedynie ułatwia nam skontaktowanie się z Państwem w celu odpowiedzi na Państwa zapytanie. Dane zgromadzone w związku z powyższym usuwamy po zakończeniu przechowywania lub ograniczamy ich przetwarzanie, jeśli istnieją prawne zobowiązania do ich przechowywania.

(4) Jeśli chcielibyśmy skorzystać z usług zakontraktowanych usługodawców do realizacji poszczególnych funkcji naszej oferty lub wykorzystać Państwa dane do celów reklamowych, poinformujemy Państwa szczegółowo o odpowiednich procesach. W tym kontekście wspominamy również o określonych kryteriach dotyczących czasu przechowywania.


§ 2 – Państwa prawa

(1) Mają Państwo następujące prawa w odniesieniu do dotyczących Państwa danych osobowych:

  • Prawo do informacji,
  • Prawo do korekty lub usunięcia danych,
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
  • Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
  • Prawo do przenoszenia danych.

(2) Mają Państwo również prawo do złożenia skargi do organu nadzorującego ochronę danych osobowych w związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych.


§ 3 – Gromadzenie danych osobowych podczas odwiedzania naszej strony internetowej

(1) Jeżeli korzystają Państwo z tej strony internetowej wyłącznie w celach informacyjnych, tzn. jeżeli nie rejestrują się Państwo na stronie lub nie przesyłają nam żadnych informacji w inny sposób, gromadzimy jedynie dane osobowe, które Państwa przeglądarka wysyła na nasz serwer. Gdy oglądają Państwo naszą stronę internetową, gromadzimy następujące dane, które są nam technicznie niezbędne do wyświetlenia naszej strony oraz zapewnienia jej stabilności i bezpieczeństwa (podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 akap. 1 lit. f RODO):

  • Adres IP
  • Data i godzina zapytania
  • Różnica strefy czasowej w stosunku do średniego czasu Greenwich (GMT)
  • Treść żądania (konkretna strona)
  • Status dostępu / kod statusu HTTP
  • Każdorazowo przesyłana ilość danych
  • Strona internetowa, z której pochodzi żądanie
  • Przeglądarka
  • System operacyjny i jego interfejs
  • Język i wersja oprogramowania przeglądarki.

(2) Oprócz wyżej wymienionych danych, podczas korzystania z naszej strony internetowej na Państwa komputerze zapisywane są pliki cookie. Cookie to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa twardym dysku zgodnie z używaną przez Państwa przeglądarką i poprzez które pewne informacje są przekazywane do strony, która ustawia cookie (w tym przypadku za naszym pośrednictwem). Pliki cookie nie mogą uruchamiać programów ani dostarczać wirusów do Państwa komputera. Mają one na celu sprawić, by oferta internetowa jako całość była dla Państwa bardziej przyjazna i efektywna.

(3) Stosowanie plików cookie:

a) Niniejsza strona internetowa wykorzystuje następujące rodzaje plików cookie, których zakres i funkcje zostały wyjaśnione poniżej:

  • Tymczasowie pliki cookie (podpunkt b)
  • Trwałe pliki cookie (podpunkt c).

b) Tymczasowe pliki cookie są automatycznie usuwane po zamknięciu przeglądarki. Obejmują one w szczególności sesyjne pliki cookie. Przechowują one tzw. ID sesyjne, za pomocą którego można przypisać różne żądania przeglądarki do wspólnej sesji. Pozwala to na rozpoznanie Państwa komputera po powrocie na naszą stronę internetową. Sesyjne pliki cookie są usuwane po wylogowaniu się lub zamknięciu przeglądarki.

c) Trwałe pliki cookie są automatycznie usuwane po określonym czasie, który może się różnić w zależności od pliku cookie. Pliki cookie można w każdej chwili usunąć w ustawieniach bezpieczeństwa przeglądarki.

d) Mogą Państwo skonfigurować ustawienia swojej przeglądarki zgodnie z własnymi życzeniami i np. odmówić przyjęcia plików cookie stron trzecich lub wszystkich plików cookie. Chcielibyśmy zwrócić uwagę, że w takiej sytuacji być może nie będą Państwo w stanie korzystać ze wszystkich funkcji tej strony.

e) Jeśli użytkownik założył u nas konto, używamy plików cookie do identyfikacji użytkownika przy kolejnych wizytach. W przeciwnym razie przy każdej wizycie musieliby Państwo logować się ponownie.

f) Oprócz plików cookie, które są niezbędne do obsługi naszej strony internetowej i zapewnienia dostępności naszych usług, chcemy gromadzić również inne dane, które pozwolą zwiększyć komfort użytkowania naszej strony i wyświetlać treści, które będą dostosowane do Państwa potrzeb. W tym celu potrzebujemy Państwa zgody – zgodę tę można oczywiście odwołać w dowolnym momencie.
Opis procedur i sposób ich działania można znaleźć w odpowiednich sekcjach niniejszej Polityki prywatności.


§ 4 – Szyfrowanie SSL lub TLS

Na naszej stronie stosujemy szyfrowanie SSL lub TLS ze względów bezpieczeństwa i w celu ochrony poufnych treści, takich jak na przykład Państwa zamówienia lub zapytania kierowane do nas jako operatora strony. Połączenie szyfrowane można rozpoznać po tym, że wiersz adresu w przeglądarce zmienia się z „http://” na „https://” oraz po symbolu kłódki.Jeśli szyfrowanie SSL lub TLS jest aktywne, przekazywane przez Państwa dane nie mogą zostać odczytane przez osoby trzecie.


§ 5 – Dalsze funkcje i oferty naszej strony internetowej

(1) Poza czysto informacyjnym wykorzystaniem naszej strony internetowej, oferujemy różne usługi, z których mogą Państwo skorzystać, jeśli są Państwo zainteresowani. W tym celu muszą Państwo podać pozostałe dane osobowe, które wykorzystujemy do świadczenia danej usługi i do których zastosowanie mają wyżej wymienione zasady przetwarzania danych.

(2) W niektórych przypadkach w celu przetwarzania Państwa danych korzystamy z usług dostawców zewnętrznych. Zostali oni przez nas starannie wybrani i obowiązują ich nasze instrukcje, których przestrzeganie jest regularnie sprawdzane.  

(3) Ponadto, możemy przekazać Państwa dane osobowe podmiotom trzecim, jeśli oferujemy udział w promocjach, konkursach, zawieraniu umów lub podobnych usługach wspólnie z naszymi partnerami. Bardziej szczegółowe informacje na ten temat otrzymają Państwo po wprowadzeniu swoich danych osobowych lub w opisie oferty poniżej.  

(4) Jeśli nasi usługodawcy lub partnerzy mają siedzibę w kraju poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), o konsekwencjach tej sytuacji poinformujemy Państwa w opisie oferty. 


§ 6 – Sprzeciw lub wycofanie sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych

(1) Jeżeli wyrazili Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych, mogą ją Państwo w każdej chwili odwołać. Odwołanie zgody będzie miało wpływ na dopuszczalność dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych.

(2) Jeżeli przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się w oparciu o ważenie interesów, mogą się Państwo sprzeciwić takiemu przetwarzaniu. Ma to miejsce, jeśli przetwarzanie danych nie jest konieczne, w szczególności do wykonania zawartej z Państwem umowy, na co każdorazowo wskazujemy w poniższym opisie funkcji. W przypadku wniesienia takiego sprzeciwu prosimy o podanie, z jakich powodów nie powinniśmy przetwarzać Państwa danych osobowych w dotychczasowy sposób. W przypadku Państwa uzasadnionego sprzeciwu zbadamy szczegóły sprawy i wstrzymamy lub dostosujemy przetwarzanie danych albo wskażemy Państwu uzasadnione powody, na podstawie których będziemy kontynuować przetwarzanie.

(3) Oczywiście mogą Państwo w każdej chwili sprzeciwić się przetwarzaniu Państwa danych osobowych na potrzeby reklamy i analizy danych. O swoim sprzeciwie wobec reklamy mogą nas Państwo poinformować, korzystając z następujących danych kontaktowych: 


ASSMANN Distribution Sp. z o.o.
Biuro Wrocław
ul. Szczecińska 19
54-517 Wrocław

Tel.: +48 71 326 71 40
E-mail: office@assmann.pl


§ 7 – Korzystanie z naszego sklepu internetowego

(1) Jeżeli chcą Państwo złożyć zamówienie w naszym sklepie internetowym, do zawarcia umowy niezbędne jest podanie swoich danych osobowych, które są nam potrzebne do realizacji zamówienia. Informacje obowiązkowe i niezbędne do przetwarzania umów są oznaczone oddzielnie, pozostałe informacje są dobrowolne. Podane przez Państwa dane przetwarzamy w celu realizacji Państwa zamówienia. W tym celu możemy przekazać Państwa dane dotyczące płatności do naszego banku. Podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 akap. 1 lit. b RODO. Podane przez Państwa dane możemy również przetwarzać w celu poinformowania Państwa o innych interesujących produktach z naszego portfolio lub w celu wysłania Państwu wiadomości e-mail z informacjami technicznymi.

(2) Ze względu na wymogi prawa handlowego i podatkowego jesteśmy zobowiązani do przechowywania Państwa danych adresowych, płatniczych i danych dotyczących zamówień przez okres dziesięciu lat. Jednak po upływie [dwóch lat] ograniczymy przetwarzanie, co oznacza, że Państwa dane będą wykorzystywane wyłącznie w celu wypełnienia zobowiązań prawnych.

(3) Aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi osób trzecich do Państwa danych osobowych, w szczególności danych finansowych, proces zamawiania jest szyfrowany przy użyciu technologii TLS.


§ 8 – Newsletter

(1) Za własną zgodą możecie Państwo zapisać się do naszego newslettera, za pomocą którego będziemy informować Państwa o naszych aktualnych i ciekawych ofertach. Oferowane towary i usługi są określone w oświadczeniu o wyrażeniu zgody.

(2) Przy rejestracji do naszego newslettera stosujemy tzw. procedurę podwójnej akceptacji („double opt-in”). Oznacza to, że po rejestracji wyślemy Państwu wiadomość na podany przez Państwa adres e-mail, w której poprosimy o potwierdzenie, że chcą Państwo otrzymywać newsletter. Jeśli nie potwierdzą Państwo swojej rejestracji w ciągu 32 dni, link aktywacyjny przestanie działać a Państwa dane zostaną zablokowane i automatycznie usunięte po tym okresie. Ponadto, przechowujemy Państwa adres IP oraz czas rejestracji i potwierdzenia. Celem procedury jest umożliwienie udowodnienia rejestracji oraz, w razie potrzeby, wyjaśnienie ewentualnego niewłaściwego wykorzystania danych osobowych.

(3) Państwa adres e-mail jest jedyną obowiązkową informacją przy wysyłaniu newslettera. Podanie dalszych, osobno oznaczonych danych jest dobrowolne i ma na celu umożliwienie zwracania się do Państwa w odpowiedniej formie grzecznościowej. Po otrzymaniu potwierdzenia zapisujemy Państwa adres e-mail w celu wysłania newslettera. Podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 akap. 1 lit. a RODO. 

(4) W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na wysyłanie newslettera i zrezygnować z jego otrzymywania. Oświadczenie o rezygnacji można złożyć, klikając link „Rezygnacja” znajdujący się w stopce każdego wysłanego do Państwa newslettera. Można również wysłać bezpośredni e-mail z rezygnacją na adres mailowy:
gr-support@cs.getresponse.com
. Ponadto można skorzystać z naszego formularza kontaktowego znajdującego się  na naszej stronie (https://www.assmann.pl/pl/kontakt/formularz-kontaktowy).

(5) Do zarządzania newsletterem używamy platformy firmy Get Response, do której to trafiają Państwa dane. Firma Get Response nie może sprzedawać Państwa danych ani wykorzystywać ich do innych celów niż wysyłanie newsletterów. Firma Get Response jest polskim dostawcą usług spełniającą wymogi ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych i federalnej ustawy o ochronie danych osobowych. Więcej informacji można znaleźć tutaj: https://www.getresponse.pl/informacje-prawne . Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. a lit. a RODO, ponieważ udzielili nam Państwo swojej zgody. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę na przechowywanie danych, adresu e-mail, jak również na wykorzystanie ich do wysyłania newslettera, np. poprzez podany w newsletterze link „Rezygnacja” (patrz § 7, ust. 4).

Środki ochrony danych osobowych podlegają w sposób ciągły innowacjom technicznym. Z tego powodu prosimy o regularne śledzenie informacji o naszych środkach ochrony danych osobowych i sprawdzanie naszej polityki prywatności. Wypisani odbiorcy newsletterów są trwale usuwani z systemu Get Response w ciągu 60 dni.


§ 9 – Przekazywanie danych do państw trzecich

Zwracamy uwagę, że Państwa dane mogą być przetwarzane w USA. Dotyczy to zarówno wykorzystywanych przez nas usług Google, jak i innych stosowanych technologii, takich jak np. LinkedIn czy Facebook.Connect. Google świadczy wiele z oferowanych przez siebie usług (Analytics, Webfonts, Maps) z serwerów zlokalizowanych w Europie. Nie można jednak wykluczyć, że władze USA będą mogły uzyskać dostęp do Państwa danych na podstawie tamtejszych przepisów, bez zapewnienia Państwu odpowiedniej ochrony prawnej przeciwko takim działaniom. W związku z tym zawsze prosimy Państwa o zgodę przed aktywacją takich usług lub umieszczeniem odpowiednich plików cookie. Mogą Państwo odmówić wyrażenia zgody w tym zakresie. W takim przypadku stosowane będą wyłącznie pliki cookie niezbędne ze względów technicznych, a usługi, o których mowa, nie zostaną aktywowane.


§ 10 – Marketing internetowy

Dane osobowe przetwarzamy również na potrzeby marketingu internetowego w ramach opisanych poniżej usług. Korzystamy z tych usług, aby nasza strona internetowa była bardziej przyjazna dla użytkownika i łatwiejsza do znalezienia.
Dotyczy to również treści reklamowych, które wyświetlamy naszym użytkownikom w ramach korzystania z tych usług. Dane osobowe i pliki cookie podmiotów trzecich są wykorzystywane, tylko jeśli użytkownik wyraził zgodę na umieszczenie pliku cookie, art. 6 I a 1) RODO. Udzieloną zgodę mogą Państwo oczywiście wycofać w dowolnym momencie, korzystając z Polityki prywatności.

Podstawę prawną stanowi w tym przypadku również nasz uzasadniony interes wynikający z art. 6 I 1 f) RODO. Mając na uwadze nasz interes finansowy i ekonomiczny, dążymy do tego, aby nasza strona była bardziej atrakcyjna dla użytkowników i łatwiejsza do znalezienia.


Korzystanie z Google Analytics

(1) Niniejsza strona korzysta z Google Analytics, usługi analizy internetowej Google Inc. („Google”). Google Analytics używa tzw. „plików cookie”, czyli plików tekstowych, które są zapisywane na Państwa komputerze i umożliwiają analizę sposobu korzystania przez Państwa ze strony internetowej. Generowane przez pliki cookie informacje na temat korzystania z tej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane do serwera Google w USA i tam przechowywane. Jednak w przypadku aktywacji anonimizacji IP na tej stronie internetowej, zanim to nastąpi, Państwa adres IP zostanie skrócony przez Google w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Pełny adres IP jest przesyłany na serwer Google w USA i dopiero tam skracany tylko w wyjątkowych przypadkach. Na zlecenie operatora tej strony internetowej Google będzie wykorzystywał te informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia dalszych usług na rzecz operatora strony internetowej w związku z korzystaniem z witryny i Internetu.
Plik cookie umieszczany przez Google jest przechowywany przez 26 miesięcy, a następnie usuwany.

(2) Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.

(3) Mogą Państwo zapobiec zapisywaniu plików cookie poprzez odpowiednie dostosowanie oprogramowania swojej przeglądarki internetowej; zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku mogą Państwo nie być w stanie korzystać w pełnym zakresie ze wszystkich funkcji tej strony internetowej. Mogą Państwo również uniemożliwić zbieranie danych generowanych przez plik cookie i przekazywanie danych związanych z korzystaniem przez Państwa ze strony internetowej (łącznie z Państwa adresem IP) do Google oraz przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de 

(4) Ta strona korzysta z Google Analytics z rozszerzeniem „_anonymizeIp()”. Oznacza to, że adresy IP są przetwarzane w skróconej formie, co wyklucza możliwość powiązania ich z danymi osobowymi. Jeśli dane zebrane na temat użytkownika zawierają odniesienie do danych osobowych, jest ono natychmiast wykluczane, a zatem dane osobowe są natychmiast usuwane. Mogą Państwo również zapobiec gromadzeniu danych przez Google Analytics, klikając na poniższy link. Plik cookie z opcją „opt-out” jest ustawiony tak, aby uniemożliwić zbieranie informacji o użytkowniku w przyszłości, gdy odwiedza on tę stronę:

Dezaktywacja Google Analytics

(5) Wykorzystujemy Google Analytics do analizy korzystania z naszej strony internetowej oraz jej regularnego ulepszania. Dzięki uzyskanym statystykom możemy udoskonalać naszą ofertę i sprawiać, aby była bardziej interesująca dla naszych użytkowników. W wyjątkowych przypadkach, w których dane osobowe są przekazywane do USA, podstawą przetwarzania jest Państwa wyraźna zgoda wyrażona za pośrednictwem specjalnego banera zgody zgodnie z art. 49 I 1 a) RODO. Podstawą prawną korzystania z Google Analytics jest Państwa zgoda, art. 6 I 1 a) RODO. Mogą Państwo odwołać swoją zgodę w dowolnym momencie.

(6) Informacje o podmiocie trzecim: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, faks: +353 (1) 436 1001. Warunki dla użytkownika: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, przegląd informacji o ochronie danych: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html oraz polityka prywatności: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Korzystanie z Google Adwords Conversion

(1) Korzystamy z oferty Google Adwords, aby zwrócić uwagę na nasze atrakcyjne oferty za pomocą nośników reklamowych (tzw. Google Adwords) na zewnętrznych stronach internetowych. Możemy określić skuteczność poszczególnych działań reklamowych w odniesieniu do danych z kampanii reklamowych. Realizujemy w ten sposób nasz interes polegający na wyświetlaniu interesujących Państwa reklam, aby nasza strona była dla Państwa ciekawsza oraz aby uzyskać rzetelną kalkulację kosztów reklamy.

(2) Te nośniki reklamowe są dostarczane przez Google za pośrednictwem tak zwanych „Ad Servers”. W tym celu korzystamy z plików cookie Ad Server, za pomocą których można mierzyć niektóre parametry pomiaru sukcesu, takie jak wyświetlanie reklam lub kliknięcia użytkowników. Jeśli wejdą Państwo na naszą stronę internetową za pośrednictwem reklamy Google, Google Adwords zapisze plik cookie na Państwa komputerze. Te pliki cookie zazwyczaj tracą ważność po 30 dniach i nie są przeznaczone do identyfikacji użytkownika. Jako wartości analityczne dla tego pliku cookie przechowywane są zazwyczaj: unikalny identyfikator cookie, liczba wyświetleń reklamy na jedno ulokowanie (częstotliwość), ostatnie wrażenie (istotne dla konwersji po obejrzeniu) oraz informacja o rezygnacji (oznaczająca, że użytkownik nie życzy sobie już być adresatem).

(3) Te pliki cookie umożliwiają Google rozpoznawanie Państwa przeglądarki internetowej. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony witryny internetowej klienta Adwords, a plik cookie zapisany na jego komputerze jeszcze nie wygasł, to Google i klient Adwords mogą rozpoznać, że użytkownik kliknął na reklamę i został przekierowany na tę stronę internetową. Każdemu klientowi Adwords przypisany jest inny plik cookie. Dzięki temu nie ma możliwości śledzenia plików cookie za pośrednictwem stron klientów Adwords. My sami nie gromadzimy i nie przetwarzamy żadnych danych osobowych w ramach wyżej wymienionych działań reklamowych. Google udostępnia nam tylko analizy statystyczne. Na podstawie tych ocen możemy stwierdzić, które z zastosowanych środków reklamowych są szczególnie skuteczne. Nie otrzymujemy żadnych innych danych związanych ze stosowaniem środków reklamowych, w szczególności nie możemy zidentyfikować użytkowników na podstawie tych informacji.

(4) W oparciu o zastosowane narzędzia marketingowe Państwa przeglądarka automatycznie nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerem Google. Nie mamy wpływu na zakres oraz dalsze wykorzystanie danych zbieranych przez Google za pomocą tego narzędzia, dlatego informujemy Państwa zgodnie z naszym stanem wiedzy: Poprzez integrację AdWords Conversion Google otrzymuje informację, że wywołali Państwo odpowiednią część naszej witryny internetowej lub kliknęli na naszą reklamę. Jeśli są Państwo zarejestrowani w jednej z usług Google, to Google może przyporządkować wizytę do Państwa konta. Nawet jeśli nie są Państwo zarejestrowani w Google lub jeśli się Państwo nie zalogowali, to istnieje możliwość, że dostawca pozna i zapisze Państwa adres IP.

(5) Mogą Państwo zapobiec udziałowi w tej procedurze śledzenia lub odwołać swoją zgodę na różne sposoby:

a) poprzez dokonanie odpowiednich ustawień oprogramowania przeglądarki internetowej – w szczególności wyłączenie plików cookie stron trzecich, co spowoduje, że nie będą Państwo otrzymywać reklam od dostawców zewnętrznych;

b) poprzez wyłączenie plików cookie do śledzenia konwersji, blokując w swojej przeglądarce otrzymywanie plików cookie z domeny „www.googleadservices.com”, www.google.de/settings/ads, przy czym usunięcie plików cookie spowoduje zresetowanie tego ustawienia;

c) poprzez wyłączenie reklam opartych na zainteresowaniach pochodzących od dostawców, którzy są uczestnikami kampanii samoregulacyjnej „About Ads”, za pośrednictwem linku www.aboutads.info/choices, przy czym ustawienie to jest resetowane po usunięciu plików cookie;

d) poprzez trwałą dezaktywację w przeglądarkach Firefox, Internet Explorer lub Google Chrome pod linkiem www.google.com/settings/ads/plugin. Zwracamy jednak uwagę, że w takiej sytuacji być może nie będą Państwo mogli w pełni korzystać ze wszystkich funkcji tej strony.
Mogą się Państwo również sprzeciwić gromadzeniu danych poprzez odwołanie swojej zgody. (https://assmann.shop/#cmpscreen)

(6) Podstawę prawną przetwarzania Państwa danych stanowi Państwa zgoda, art. 6 ust. 1 pkt. 1 lit. a RODO. Więcej informacji na temat ochrony danych przez Google można znaleźć pod adresem www.google.com/intl/de/policies/privacy oraz services.google.com/sitestats/de.html. Mogą Państwo również odwiedzić stronę Network Advertising Initiative (NAI) pod adresem www.networkadvertising.org. Nie można wykluczyć, że Google przekazuje dane do USA do dalszego przetwarzania. W takim przypadku podstawę prawną takiego przekazania danych stanowi Państwa wyraźna zgoda udzielona za pośrednictwem specjalnego bannera zgody, art. 49 I 1 a) RODO.


Remarketing

Oprócz Adwords Conversion wykorzystujemy również aplikację Google Remarketing. Jest to procedura, która umożliwia nam ponowne zwrócenie się Państwa. Dzięki tej aplikacji po Państwa wizycie na naszej stronie internetowej możemy wyświetlać Państwu reklamy podczas dalszego korzystania z internetu. Odbywa się to za pomocą plików cookie zapisywanych w Państwa przeglądarce, dzięki którym Google rejestruje i analizuje zachowanie użytkownika podczas odwiedzania różnych stron internetowych. W ten sposób Google może wykryć Państwa wcześniejszą wizytę na naszej stronie internetowej. Zgodnie ze złożonymi oświadczeniami Google nie łączy danych zebranych w ramach remarketingu z Państwa danymi osobowymi, które mogą być przechowywane przez Google. Zgodnie z oświadczeniem, Google stosuje w remarketingu pseudonimizację.

(3) Mogą Państwo zapobiec udziałowi w tej procedurze śledzenia lub odwołać swoją zgodę na różne sposoby:

a) poprzez dokonanie odpowiednich ustawień oprogramowania przeglądarki internetowej – w szczególności wyłączenie plików cookie stron trzecich, co spowoduje, że nie będą Państwo otrzymywać reklam od dostawców zewnętrznych;

b) poprzez wyłączenie plików cookie do śledzenia konwersji, blokując w swojej przeglądarce otrzymywanie plików cookie z domeny „www.googleadservices.com”, www.google.de/settings/ads, przy czym usunięcie plików cookie spowoduje zresetowanie tego ustawienia;

c) poprzez wyłączenie reklam opartych na zainteresowaniach pochodzących od dostawców, którzy są uczestnikami kampanii samoregulacyjnej „About Ads”, za pośrednictwem linku www.aboutads.info/choices, przy czym ustawienie to jest resetowane po usunięciu plików cookie;

d) poprzez trwałą dezaktywację w przeglądarkach Firefox, Internet Explorer lub Google Chrome pod linkiem www.google.com/settings/ads/plugin. Zwracamy jednak uwagę, że w takiej sytuacji być może nie będą Państwo mogli w pełni korzystać ze wszystkich funkcji tej strony.
Mogą Państwo również sprzeciwić się gromadzeniu danych, klikając na poniższy link, co uniemożliwi ocenę przez remarketing i spowoduje cofnięcie Państwa zgody: (https://assmann.shop/#cmpscreen)

(4) Podstawę prawną przetwarzania Państwa danych stanowi Państwa zgoda, art. 6 ust. 1 pkt. 1 lit. a RODO. Więcej informacji na temat ochrony danych przez Google można znaleźć pod adresem www.google.com/intl/de/policies/privacy oraz services.google.com/sitestats/de.html. Mogą Państwo również odwiedzić stronę Network Advertising Initiative (NAI) pod adresem www.networkadvertising.org.
Nie można wykluczyć, że Google przekazuje dane do USA do dalszego przetwarzania. W takim przypadku podstawę prawną takiego przekazania danych stanowi Państwa wyraźna zgoda udzielona za pośrednictwem specjalnego bannera zgody, art. 49 I 1 a) RODO.


§ 11 – Filmy wideo z YouTube

(1) W naszej ofercie internetowej zintegrowaliśmy filmy wideo YouTube, które znajdują się na stronie www.YouTube.com i mogą być odtwarzane bezpośrednio z naszej strony internetowej. Wszystkie filmy są zintegrowane w „rozszerzonym trybie ochrony danych”, co oznacza, że żadne dane dotyczące Państwa jako użytkownika nie są przekazywane do YouTube, jeśli nie odtwarzają Państwo filmów. Dane wymienione w punkcie 2 są przesyłane tylko podczas odtwarzania filmów. Nie mamy wpływu na takie przekazywanie danych.  Podstawę prawną gromadzenia danych stanowi Państwa zgoda, art. 6 I 1 a) RODO.

(2) Podczas odtwarzania filmów wideo YouTube otrzymuje informację, że użytkownik wywołał odpowiednią podstronę naszej witryny internetowej. Dodatkowo przekazywane są dane wymienione w § 3 niniejszej Polityki prywatności. Następuje to niezależnie od tego, czy YouTube udostępnia konto użytkownika, za pomocą którego są Państwo zalogowani, czy też nie istnieje żadne konto użytkownika. Jeśli są Państwo zalogowani w Google, to Państwa dane zostaną przypisane bezpośrednio do Państwa konta. Aby dane nie zostały przyporządkowane do profilu YouTube, należy się wylogować przed naciśnięciem przycisku. YouTube przechowuje Państwa dane w formie profili użytkowników i wykorzystuje je na potrzeby reklamy, badania rynku i/lub dostosowywania strony internetowej do indywidualnych potrzeb. Taka ocena jest przeprowadzana (nawet w przypadku niezalogowanych użytkowników) przede wszystkim w celu dostarczania personalizowanych treści reklamowych oraz informowania innych użytkowników sieci społecznościowej o Państwa aktywności na naszej stronie internetowej. Mają Państwo prawo sprzeciwić się tworzeniu takich profili użytkowników.

(3) Więcej informacji na temat celu i zakresu gromadzenia i przetwarzania danych przez YouTube można znaleźć w Polityce prywatności. Znajdą tam Państwo również inne informacje na temat Państwa praw i opcje ustawień mających na celu ochronę prywatności: www.google.de/intl/de/policies/privacy oraz policies.google.com/technologies/types. Google przetwarza Państwa dane osobowe również w USA. Podstawę prawną przekazania danych stanowi Państwa wyraźna zgoda zgodnie z art. 49 I 1 a) RODO.


§ 12 – Google Fonts (Czcionki Google)

Ta witryna wykorzystuje Google Fonts firmy Google Inc. Usługa Google Fonts służy do wyświetlania tekstu i czcionek udostępnianych przez Google. Aby zapewnić dostępność tych czcionek dla dużej ilości stron, Google udostępnia je na swoich serwerach w momencie wywołania strony. Podczas korzystania z Google Fonts adres IP użytkownika i informacje o użytych czcionkach są przekazywane do serwerów Google w momencie wywołania strony. W ten sposób może nastąpić transfer danych na serwery Google w USA. Informacje o czcionkach są przechowywane w pamięci podręcznej przeglądarki.

Integrujemy Google Fonts, aby zapewnić większą atrakcyjność i spójność wizualną naszej strony internetowej. Podstawę prawną gromadzenia danych stanowi art. 6 I 1 f) RODO. Więcej informacji na temat przetwarzania danych przez Google można znaleźć w Polityce prywatności Google policies.google.com/privacy oraz w FAQ dotyczących Google Web Fonts (po angielsku) developers.google.com/fonts/faq.


§ 13 – LinkedIn Insights

Na naszej stronie internetowej wykorzystujemy funkcję Analytics oferowaną przez LinkedIn Corporation.
Technologia ta umożliwia wyświetlanie użytkownikom odwiedzającym tę witrynę spersonalizowanych reklam na LinkedIn. Możliwe jest również tworzenie zanonimizowanych raportów na temat skuteczności reklam oraz uzyskanie informacji dotyczących interakcji na stronie internetowej. Kiedy odwiedzają Państwo tę stronę i są Państwo zalogowani na swoim koncie LinkedIn, znacznik LinkedIn Insight na tej stronie internetowej nawiązuje połączenie z serwerem LinkedIn. Aktywacja usługi następuje dopiero po udzieleniu przez Państwa wyraźnej zgody, art. 6 I 1 a) RODO.
Więcej informacji na temat LinkedIn Insights można znaleźć na stronie: www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Tutaj znajdą Państwo również dodatkowe informacje na temat gromadzenia i wykorzystywania danych, a także możliwości i praw związanych z ochroną prywatności. Gromadzenie danych można również dezaktywować w dowolnym momencie, klikając na następujący link (dla użytkowników zalogowanych na LinkedIn): www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising.

Zbieranie danych przez LinkedIn Insights mogą Państwo również dezaktywować, korzystając z następującego linku: assmann.shop
Nie można wykluczyć, że LinkedIn przetwarza dane w USA. Podstawę prawną przekazywania danych stanowi Państwa wyraźna zgoda, art. 49 I RODO.


§ 14 – Informacje o ochronie danych dla osób ubiegających się o pracę

Przetwarzamy dane przesłane nam przez Państwa w związku z Państwa aplikacją w celu sprawdzenia Państwa przydatności na dane stanowisko (lub inne otwarte stanowiska w naszych firmach, jeśli dotyczy) oraz w celu przeprowadzenia procedury aplikacyjnej.

Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych w niniejszej procedurze aplikacyjnej jest przede wszystkim § 26 federalnej ustawy o ochronie danych osobowych w wersji obowiązującej od 25.05.2018 r. Zgodnie z tymi wytycznymi dopuszczalne jest przetwarzanie danych niezbędnych do podjęcia decyzji o nawiązaniu stosunku pracy.

W zakresie aplikacji online współpracujemy z portalem rekrutacyjnym CleverMatch firmy CleverMatch GmbH, Miquelallee 9, 60487 Frankfurt nad Menem. Mogą się tam Państwo zarejestrować i przekazać nam swoje dokumenty aplikacyjne w związku z interesującym Państwa stanowiskiem. W tym przypadku obowiązują warunki korzystania CleverMatch GmbH. CleverMatch GmbH na własną odpowiedzialność gromadzi i przetwarza Państwa dane osobowe w celu zapewnienia dostępności Państwa konta użytkownika na portalu rekrutacyjnym. W związku z tym należy się zapoznać z Polityką prywatności firmy CleverMatch GmbH.

Otrzymujemy dostęp online do Państwa danych przekazanych w dokumentach aplikacyjnych, jeśli wyrażą Państwo na to osobną zgodę w ramach swojej aplikacji. Podstawę prawną stanowi w tym przypadku § 26 BDSG w wersji obowiązującej od 25.05.2018 r. oraz art. 88 ust. 1 RODO.

Jeżeli po zakończeniu procedury aplikacyjnej dane te będą niezbędne do wszczęcia postępowania sądowego, przetwarzanie danych może odbywać się na podstawie wymogów określonych w art. 6 RODO, w szczególności w celu ochrony uzasadnionych interesów zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Nasz interes polega wtedy na dochodzeniu lub obronie roszczeń.
W przypadku nienawiązania stosunku pracy dane osób ubiegających się o pracę zostaną usunięte po 6 miesiącach.

W przypadku wyrażenia zgody na dalsze przechowywanie swoich danych osobowych, przekażemy Państwa dane do naszej puli osób ubiegających się o pracę. Dane znajdujące się w tej puli są usuwane po dwóch latach.

Jeżeli w trakcie procedury aplikacyjnej otrzymali Państwo pracę, dane z systemu danych kandydatów są przekazywane do naszego systemu informacji o zasobach ludzkich.
Po otrzymaniu wniosku dane kandydata zostaną zweryfikowane przez dział kadr. Odpowiednie aplikacje są następnie przekazywane wewnętrznie kierownikom działów, w których mamy wolne określone stanowisko. Następnie koordynowana jest dalsza procedura. W strukturach firmy dostęp do Państwa danych mają tylko te osoby, które potrzebują ich do realizacji prawidłowego przebiegu procedury aplikacyjnej.

Dane te są przetwarzane wyłącznie w centrach komputerowych na terenie Republiki Federalnej Niemiec.
W odniesieniu do Państwa danych, przysługują Państwu oczywiście prawa wymienione w § 2 i § 5.


§15
Chat na stronie internetowej

ASSMANN Distribution Sp. z o.o. korzysta z funkcji czatu na żywo oferowanej przez firmę Userlike UG (z ograniczoną odpowiedzialnością), Probsteigasse 44-46, 50670 Kolonia, Niemcy. Z czatu na żywo można korzystać jak z formularza kontaktowego, aby rozmawiać z naszymi pracownikami niemal w czasie rzeczywistym. W momencie uruchomienia czatu zyskujemy dostęp do następujących danych osobowych:

  • data i godzina wywołania
  • typ/wersja przeglądarki
  • adres IP
  • używany system operacyjny
  • adres URL poprzednio odwiedzonej strony internetowej

ilość przesłanych danych

Oraz – jeśli zostały podane: imię, nazwisko i adres e-mail.

W zależności od przebiegu rozmowy z naszymi pracownikami mogą się pojawić jeszcze inne dane osobowe, które wpisują Państwo w okienku czatu. Charakter tych danych zależy w dużym stopniu od Państwa zapytania lub opisywanego problemu. Celem przetwarzania tych wszystkich danych jest zapewnienie Państwu możliwości szybkiego i skutecznego kontaktu z nami, a tym samym poprawa poziomu obsługi klienta.

Po wejściu na stronę internetową http://assmann.pl lub http://pl.assmann.shop widżet czatu jest ładowany w formie pliku JavaScript. Od strony technicznej widżet czatu to kod źródłowy, który jest wykonywany przez Państwa komputer i umożliwia prowadzenie rozmowy.

ASSMANN Distribution Sp. z o.o. przechowuje zapis przebiegu czatu na żywo przez okres 30 dni, aby w razie konieczności zaoszczędzić Państwu składania obszernych wyjaśnień dotyczących historii zapytania, na potrzeby bieżącej kontroli jakości naszej oferty czatu na żywo oraz w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszych systemów informatycznych. Podstawę prawną stanowi tu nasz prawnie uzasadniony interes zgodnie z art. 6 I 1 f) RODO. Jeśli nie wyrażają Państwo na to zgody, wystarczy nas o tym poinformować, korzystając z przedstawionych poniżej danych kontaktowych. W takim wypadku niezwłocznie usuniemy zapisane przez nas czaty.

Więcej informacji można znaleźć w przepisach dotyczących ochrony danych firmy Userlike UG (z ograniczoną odpowiedzialnością).

ASSMANN Group
ASSMANN Distribution Sp. z o.o. jest częścią Grupy ASSMANN, globalnego producenta zaawansowanych rozwiązań dla technologii sieci danych i infrastruktury sieciowej.
Kontakt
Telefon: +48 71 326 71 40